Uusia turvatoimia

RAJOITUKSIA KÄSIMATKATAVAROIHIN
 

Nesteiden kuljetusta matkustamossa koskevat uudet määräykset asuivat voimaan 6.11.2006. Määräyksiä sovelletaan kaikissa EU-maissa sekä Norjassa, Islannissa, Sveitsissä ja Liechtensteinissa).EU:n sisäisille matkoilla voi nykyisin ottaa mukaan rajoitetun määrän (enint. 100 ml) nesteitä (juomia, kosmetiikkaa, hiustenhoitotuotteita, ja muita geelimäisen koostumuksen omaavia nesteitä), jotka on esitettävä turvatarkastuksessa. Pakkaukset (pullot/tuubit/purkit) saavat olla enintään 1 dl:n kokoisia. Kaikki pakkaukset on pakattava läpinäkyvään, uudelleensuljettavaan litran muovipussiin. Kyseinen pussi on esitettävä turvatarkastuksessa. Lisäksi matkustamoon voi ottaa mukaan lääkkeitä, lastenruokaa sekä erityisruokavalion noudattamiseen tarvittavia nesteitä.Määräykset koskevat vain käsimatkatavaroita, eivät ruumaan meneviä matkatavaroita.


Seuraavat määräykset astuivat voimaan 26.9.2006 ja koskevat lentoja Yhdysvaltoihin ja takaisin (lukuun ottamatta British Airwaysin lentoja sekä lentoja, jotka tekevät välilaskun Lontooseen).Mukaan saa ottaa lentokentän taxfree-myymälöistä ostettuja juomia, kosmetiikkaa, hiustenhoitotuotteita ja muita geelimäisen koostumuksen omaavia nesteitä.Hygieniatuotteita, jotka on ostettu lentokentän taxfree-myymälöistä voidaan ottaa mukaan turvatarkastuksen läpi (enint. 3 dl), kuitenkin läpinäkyvään, uudelleensuljettavaan litran muovipussiin pakattuna.Sallittuja ovat myös suuremmat määrät nestemäisiä lääkkeitä, lastenruokaa tai muita nesteitä, jotka kuuluvat matkan aikana tarvittavaan lääkehoitoon ja jotka on kuljetettava matkustamossa, mutta niistä täytyy ilmoittaa erikseen turvatarkastuksessa.Jos sinun täytyy ottaa mukaan suurempia määriä, ota yhteyttä lentoyhtiöön ja tutustu sen sääntöihin.

Seuraavat määräykset koskevat lentoja ja välilaskuja Iso-Britanniaan ja takaisin, sekä jatkolentoja Yhdysvaltoihin:

 

Yhdysvaltojen lennoille EI saa ottaa matkustamoon:

Hiustenhoitotuotteita, kuten shampoota, hoitoainetta tai hiusgeeliä 

Hammastahnaa

Ruokia ja juomia

Geelimäisen koostumuksen omaavaa kosmetiikkaa

Muita geelimäisen koostumuksen omaavia nesteitä

Tupakansytyttimiä

Poikkeus Matkustavan pikkulapsen ruoka ja juoma.Reseptilääkkeet, insuliini sekä muut tärkeät reseptivapaat lääkkeet.

 

Matkustamoon saa ottaa mukaan:

Lompakko

Avaimet 

Elektroniikkaa, kuten MP3, tietokone, dvd, kamera jne.

Matka-asiakirjat, kuten liput, passi jne.

Reseptilääkkeet, myös nestemäiset, kuitenkin enint. 50 ml.

Silmälasit ja aurinkolasit, ei kuitenkaan koteloa

Piilolinssien astia, mutta ei linssinestettä

Lastenruokaa ja -velliä.Vanhemman on ensin maistettava velliä.

Vaippoja ja hygieniatuotteita, esim. tampooneja/siteitä, nenäliinoja ja kosmetiikkaa kiinteässä muodossa.

 

Lennon tai välilaskun lähtiessä Iso-Britanniasta mukaan saa ottaa juomia, kosmetiikkaa, hiustenhoitotuotteita ja muita geelimäisen koostumuksen omaavia nesteitä, sekä kaikkia muita lentokentän taxfree-myymälöistä ostettuja tuotteita kaikkiin määränpäihin lukuun ottamatta Yhdysvaltoja.

 

Kireämmistä määräyksistä ja lisääntyneistä lentokentällä suoritettavista turvatoimenpiteistä johtuen suosittelemme, että Yhdysvaltoihin matkaavat ovat lentokentällä viimeistään 3 tuntia ennen annettua lähtöaikaa.

 

Lisätietoja (englanniksi) http://www.tsa.gov/press/happenings/threat-change.shtm