Matkakohteet » Etelä-Afrikka

Etsi ja varaa matka.

search

Etelä-Afrikka

Paljon auringonpaistetta, suurenmoinen luonto, dramaattinen rannikko, jännitystä ja magiaa. Etelä-Afrikassa on kaikkea mitä haluat. Lukuisten maailman parhaiden joukkoon kuuluvien kansallispuistojen ja luonnonsuojelualueiden lisäksi täällä on erinomaisia golf-kenttiä ja laadukkaita viinitiloja.

Nyt on aika tehdä matka, josta olet jo pitkään haaveillut ja puhunut. Sembo tarjoaa lentoja vieraanvaraiseen ja eksoottiseen Etelä-Afrikkaan, joka tekee voimakkaan vaikutuksen kaikkina vuodenaikoina.

Näe auringon laskevan kahteen toisensa kohtaavaan mereen

KwaZulu-Natalin piirikunnassa ilmasto ja rantavedet ovat lämpimiä Agulhas-virran ansiosta. Vuodessa on 230 mukavan aurinkoista päivää. Voit nauttia upeista rannoista ja uida Intian valtameressä. Läntisessä Kapin piirikunnassa ilmasto on kuivempi ja hieman viileämpi. Kylmässä Atlantin valtameressä on loistavat mahdollisuudet sukeltaa ja lainelautailla. Mutkittelevalla rannikolla on maalauksellisia paikkakuntia ja kauniita uimiseen soveltuvia lahtia, joissa on valkoista pehmeää hiekkaa. Kapkaupungin ulkopuolella sijaitsevaa Camps Bayta pidetään yhtenä maailman kauneimmista.

Anna kaikkien kukkien kukkia

Etelä-Afrikassa on 11 virallista kieltä. Se kertoo paljon maan kulttuurista ja historiasta. Hollantilaisten, ranskalaisten, brittien, intialaisten, malesialaisten ja paikallisten heimojen sekoitus leimaa tätä maata. Kaikissa kaupungeissa on oma hökkelikylänsä eli township, joka sijaitsee useimmiten syrjemmällä. Paikalliset oppaat järjestävät jännittäviä retkiä, joiden aikana tutustutaan ihmisten arkiseen elämään.

Upeita näkymiä ja laadukkaita elämyksiä

Etelä-Afrikalla on uskomattoman paljon tarjottavaa matkailijoille. Viininviljelyseudut ja koskemattomat metsät vaihtelevat pitkien laguunien ja mahtavien vuorten kanssa. Yksi Etelä-Afrikan kuuluisimpia teitä on puutarhareitti eli Garden Route, joka ulottuu Mossel Baystä Tsitsikamman kansallispuistoon. Pieneen viehättävään Hermanuksen kaupunkiin kannattaa tutustua. Se on yksi maailman parhaita paikkoja tarkkailla valaita. Hyväntoivonniemelle ja Cape Pointiin kannattaa tutustua ehdottomasti. Tie sinne kiemurtelee pitkin rannikkoa, jonka varrella Atlantti kohtaa Intian valtameren.

Suuret annokset, virkistäviä viinejä

Etelä-Afrikassa on paljon erinomaisia ravintoloita. Ruoka ei ole pelkästään hyvää. Se on myös kohtuuhintaista, ja palvelu on erinomaista. Kolmen ruokalajin päivällisen kahveineen ja viineineen voi saada noin 15–20 eurolla. Ja viinit ovat erinomaisia. Stellenbosch, Franschoek ja Paarl ovat merkittäviä viinintuotantoalueita. Niillä kannattaa käydä.

Ostoksia joka makuun

Suurissa kaupungeissa on eri hintaisia laajoja ostoskeskuksia. Niissä myydään kaikkea mahdollista vaatteista ja kengistä sisustustarvikkeisiin. Markkinat ovat hyvin suosittuja. Löydät sieltä kauniita varsinkin puusta, kankaista ja keramiikasta tehtyjä käsitöitä. Tinkiminen kuuluu asiaan, mutta vain markkinoilla.

Ota lapset mukaan seikkailuun

Etelä-Afrikassa lapset ovat enemmän kuin tervetulleita. Siisteihin luonnonsuojelualueisiin, norsupuistoihin sekä krokotiili- ja strutsifarmeihin on helppoa tutustua omatoimisesti. Useimmissa kaupungeissa ja niiden ympäristöissä on mielenkiintoisia museoita, gallerioita, akvaarioita ja eläinpuistoja lasten ja aikuisten mieleen. Jos pidät seikkailuista, voit sukeltaa valkohaiden kanssa tai kokeilla benji-hyppäämistä. Valuutta: 1 euro on noin 10 randia. Kieli: (11 virallista) englannilla pärjää mainiosti. Aikaero: ei eroa Suomen talviaikaan. Lennon kesto: noin 12 tuntia, välilasku Euroopassa.

Lue lisää

Piilota

Näytä kartta