Matkakohteet » Italia » Etelä-Italiassa
Etelä-Italiassa

Etelä-Italiassa

Matka eksootiseen Italiaan

Etsi ja varaa matka.

search

Etelä-Italiassa

Tarjoamme mukavia majoituskohteita Kalabrian ja Apulian kauniilla rannikoilla. Siellä voit viettää onnistuneen loman. Valitse, missä niistä haluat asua ja tutustu paikan päällä toisiin. Lupaamme, että lomastasi tulee ikimuistoinen.

Kalabria Eksoottinen Kalabria sijaitsee kahden meren rannalla: Tyrrhenanmeren takana odottaa Sisilia, ja Joonianmeri rajoittuu Basilicataan. Täällä odottaa upeita valkoisia hiekkarantoja ja kristallinkirkas vesi.

Tunnetulla Capo Vaticanon alueella sijaitsevat esimerkiksi Ricadin ja Santa Domenican kylät. Tämä upeasta luonnostaan tunnettu viehättävä niemimaa sijaitsee heti Tropean eteläpuolella. Näkymä Eolian saarille ja turkoosinsiniselle Välimerelle on kiehtova. Kuuluisilla lahdilla on valkoisia hiekkarantoja ja upeita kallioita. Tämä on todellinen paraatisi uimisesta ja sukeltamisesta pitävälle.

Tropea on kallioille rakennettu kaupunki, jossa on kapeita kujia ja viihtyisiä ravintoloita – ja upea näköala merelle. Tämä pidetty kaupunki sykkii elämää, ja täältä löydät monia ulkoilmaravintoloita upeine ympäristöineen. Tropean ranta on yksi Italian parhaista. Myös Kalabrian toisella puolella on tutustumisen arvoisia rantoja.

Apulia Alueen pitkän rannikon maasto vaihtelee pohjoisen jyrkästä etelän tasaisempaan. Rannikon varrelta löytyy myös pieniä, kauniita uimalahtia, joissa on omaa rauhaa uida ja ottaa aurinkoa. Vesi on kristallinkirkasta. Monille rannoille on myönnetty sininen lippu useita kertoja. Ennen kaikkea uimakausi on pitkä. Vesi on ehkä lämpimintä syyskuun lopussa. Alueella on monipuolinen historia, ja monet ovat vierailleet siellä aikojen kuluessa. Rooman ja Brindisin välinen Via Appia johti itämaille. Esimerkiksi espanjalaiset, kreikkalaiset, ranskalaiset ja normannit ovat jättäneet jälkensä tälle alueelle.

Täällä on monia ihastuttavia historiallisia kaupunkeja, kuten Vieste ja Valkoiseksi kaupungiksi kutsuttu Ostuni. Niiden kapeilla kujilla voit kuljeskella nauttimassa ympäristön kauneudesta ja paikallisesta ihmisvilinästä. Sisämaassa on tutustumisen arvoisia pieniä, uinuvia kyliä menneistä ajoista muistuttavine trullitaloineen. Maailmanperintöluetteloon otetussa Alberobellossa on yli 1000 trullitaloa. Se on yksi alueen suosituimmista matkailukohteista. Jää muutamaksi yöksi ja syö hyvin jossakin alueen ravintoloista. Etelässä on muita kauniita kaupunkeja, esim.

Salenton kuningattareksi kutsuttu Lecce. Tarjolla on monia kauniita rakennuksia ja historiallisia paikkoja. Täällä on paljon tekemistä. Kannattaa valita jokin lomanviettohuoneistoistamme rannikolta ja viettää viikonloppua jossain viehättävistä kaupungeista.

Kuinka Etelä-Italiaan pääsee Etelä-Italiaan on melkoinen ajomatka, mikä voi tuntua pitkältä. Napoliin ja Roomaan voi lentää edullisesti. Sieltä jatkat vuokratulla autolla.

Hyvä tietää ennen matkaasi Tietyillä paikkakunnilla on maksettava turistiveroa. Kampania, Sorrento ja Amalfi esitellään erikseen.

Lue lisää

Piilota

Näytä kartta