Matkakohteet » Kroatia » Etelä-Kroatia
Etelä-Kroatia

Etelä-Kroatia

Dalmatia – aitoa Kroatiaa

Etsi ja varaa matka.

search

Etelä-Kroatia

Etelä-Kroatiassa sijaitseva Dalmatia on tunnettu Välimeren hienoimmista uimavesistä.

Dalmatiaan pääsee nykyisin helposti ja mukavasti uutta moottoritietä pitkin, joka kulkee luonnonkauniiden alueiden läpi Zagrebistä Splitiin (n. 400 km). Vielä muutamia vuosia sitten ikuisuuksia kestänyt matka on lyhentynyt huomattavasti ja muuttunut miellyttäväksi elämykseksi. Plitvicen kansallispuisto on ehdoton pysähdyspaikka automatkailijoille.

Pinjoja aina veden rajaan asti

Täällä on erinomainen mahdollisuus ottaa esille sukellusvälineet ja tutustua vedenalaiseen maailmaan. Alueella on hienoja mukulakivirantoja pyöreine (melkein pehmeine) kivineen. Saarilla on myös hyviä kalliorantoja. Vaikka varsinaisia hiekkarantoja ei olekaan, merenpohja on usein hiekkaa. Jos lähdet retkelle rannikkotietä pitkin, pakkaa uimavaatteet mukaan kätevään paikkaan – monet hienoimmista rannoista sijaitsevat juuri rannikkotien varrella.

Paljon nähtävää

Splitin ja Dubrovnikin kaupungit ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia. Molemmissa kaupungeissa on vanha, viehättävä keskusta, monia erityylisiä kahviloita ja ravintoloita sekä hyviä ostosmahdollisuuksia. Missä päin Dalmatiaa asutkin, lähistöllä on mahdollisuus tehdä hienoja veneretkiä ja käydä tutustumassa alueen hienoihin kansallispuistoihin. **Euroopan paras keittiö?

Oletko kokeillut mangoldia perunan, valkosipulin ja oliiviöljyn kera?

Käytä tilaisuus hyväksesi Etelä-Kroatiassa. Tätä paremmaksi ei ruoka voi tulla! Tuore kala suoraan grillistä on kruunaa elämyksen. Alueen parhaat viinit tulevat Pelješacista, Splitin ja Dubrovnikin keskiväliltä. Pošip, Dingac tai Postup, pullosta tai karahvista, sillä ei niin väliä – ne ja useimmat muut paikalliset viinit maistuvat erinomaisilta dalmatialaisen keittiön antimien kera.

Lue lisää

Piilota

Näytä kartta