Etsi ja varaa matka.

search
Kööpenhamina
» Matkakohteet » Tanska » Suurkaupunki » Kööpenhamina

Kööpenhamina kohteessa Tanska

Suurkaupunki, jossa näkyy koko maailman kirjo! Tänne voi tulla viikonlopuksi.

Kööpenhamina kohteessa Tanska

”Dronningens By” on aina tutustumisen arvoinen. Mene lautalla tai siltaa pitkin Juutinrauman yli. Tai lennä Tukholmasta. Valikoimassamme on useita erityyppisiä hotelleja.

Ihana Kööpenhamina tarjoaa runsaasti tekemista ja näkemistä. Istu jossakin kaupungin kodikkaista kahviloista ja nauti ilmapiiristä – jo se on kokemisen arvoista matkallasi. Kööpenhaminassa on myös hyvät ostosmahdollisuudet, mielenkiintoista designia, iltaelämää ja monia mielenkiintoisia museoita.

Maailman valokuvatuin nainen

Pieni merenneito -patsas. H. C. Andersen kirjoitti sadun jo vuonna 1837. Disney teki elokuvan. Muita seikkailuja voit kokea Tycho Brahe Planetarietissä, Zoologisk Havessa, Bakken-huvipuistossa ja tietenkin Tivolissa. Keskellä kaupunkia sijaitseva Tivoli vetää puoleensa kaikenikäisiä kävijöitä. Tämän vuoden uutuus on ”Himmelskipet”, maailman suurin karuselli, jossa tuntuu kuin lentäisit. Saat jännitystä lomallesi.

Grønnegadella ja Ny Østergadella on vanhoja ristikkotaloja vieri vieren nykyarkkitehtuurin lomassa. Kannattaa käydä myös Den Hirschsprungske Samling -museossa, jossa on esillä Skagenin taidemaalareiden hienoja teoksia.

Magasin du Nord ja paljon muuta

Eksklusiivisia pikkuliikkeitä löytyy Strøgetiltä, joka ulottuu lähellä Tivolia sijaitsevalta Rådhuspladsenilta Kongens Nytorville asti. Lompakolle ystävällisempiä myymälöitä ja useita hotelleja löytyy sivukaduilta. Hienoa designia ja jännittävää muotia on tarjolla mm. Kronprinsensgadella, jonka varrella on monien uusien suunnittelijoiden omia kauppoja. Muuten Tanska on tunnettu klassisesta, ajattomasta designista, johon lukeutuvat Bang & Olufsen ja Arne Jacobsenin huonekalut. Ørestadissa sijaitseva Field´s on Pohjoismaiden suurin ostoskeskus. Tarjoamme täälläkin useita majoitusvaihtoehtoja. Sinne pääset helposti junalla tai bussilla. Fisketorvet-ostoskeskus sijaitsee keskeisemmällä paikalla ja käsittää 120 kauppaa, ravintolaa ja kahvilaa.

Tanskalainen voileipä ja olut

…maistuvat aina lounaaksi (tanskaksi "till frokost"). Kauniisti koristeltuja, maailmankuuluja voileipiä, joissa on paljon täytteitä – nam. (Aamiaisesta tanskalaiset käyttävät sanaa "morgenmad"). Muita perinteisiä tanskalaisia ruokia ovat paistettu silava, frikadellit ja paistettu silli. Kannattaa valita aito krouvi, "kro". Gråbrødretorvin laidalla sijaitsee Peder Oxe, jossa on hieno salaattipöytä ja herkullisia grilliruokia. Eksklusiivisemmin syöt Flora Danicassa Bernstorffsgaden varrella tai Tivolin ravintoloissa. Viihtyisintä on Nyhavnissa, jossa on tarjolla runsaasti erilaisia ravintoloita ja majoitusvaihtoehtoja todella viihtyisässä ympäristössä. Kööpenhaminassa on sitä paitsi edustettuina kaikki maailman keittiöt.

Aina jotain hauskaa meneillään

Nørrebrossa on avattu uusi muodikas cocktailbar Oak Room. Tanskassa olut on aivan pakollista. Nørrebron panimolla saat kuulla oluen valmistamisesta ja eri makutyypeistä. Østerbrossa on Park Café ja yökerho, jossa on useita tanssilattioita kauniissa tiloissa kattokruunuineen ja marmoripylväineen. Konserttipaikkoja ovat Rust-yökerho Nørrebrossa, Pumpehuset ja Copenhagen Jazzhouse. Kööpenhaminan uusi oopperatalo ja Tanskan kuninkaallinen teatteri tarjoavat klassista musiikkia.

SEMBO SUOSITTELEE

  • Mene vesiteitse "Havnebussenilla" Pieni merenneito -patsaalta oopperaan, Nyhavniin ja kuninkaalliseen kirjastoon.

  • Café Bodega on mainio brunssipaikka. IIltaisin täällä on dj ja lounge-tunnelmaa.

  • Käy lomallasi Bakkenissa Kööpenhaminan pohjoisosassa. Suuri huvipuisto, jossa on kivoja laitteita, ravintoloita ja viihdettä.

  • Café Dan Turell sijaitsee lähellä Strøgetiä ja Nyhavnia. Café Bang & Jensen on kodikas ja vähän erilainen ja sijaitsee Istedgadella. www.danturell.dk www.bangojensen.dk