1 / 24

Matkat kohteeseen Malta

Malta on yksi Euroopan pienimmistä maista. Sen pinta-ala on vain hieman suurempi kuin Turun kaupungin. Täällä asuu viehättäviä ihmisiä, jotka kaikki puhuvat englantia. Täällä on upeita uimalahtia, ainutlaatuisia nähtävyyksiä, hyvää ruokaa ja mainiota huvielämää. Maa kuuluu EU:hun. Euro otettiin käyttöön 1.1.2008.

Tietoja Malta

Tutustu omatoimisesti

On vaikea ehtiä nähdä ja kokea kaikki mitä Maltalla on tarjottavana. Voit pelata golfia, tutustua pääkaupunkiin Vallettaan, sukeltaa hienoissa vesissä tai perehtyä Maltan lukemattomiin kulttuuriaarteisiin. Täällä on useita vanhoja temppeleitä ja muistomerkkejä, jotka on otettu Unescon maailmanperintöluetteloon. Malta on kuin tehty omatoimista lomaa varten. Kulkuyhteydet ovat hyvät ja etäisyydet lyhyet. Vuokraa auto, mutta muista, että liikenne on vasemmanpuoleista ja ohjauspyörä oikealla. Monet bussilinjat kattavat saaren mainiosti.

Kaupunki ja rantaelämää

Sembo vie sinut Maltan parhaisiin matkakohteisiin ja majoittaa edullisesti. St. Julian’s ja Sliema auttavat yhdistämään kaupunki- ja rantaloman. Rantakadun lisäksi täällä on useita viihtyisiä ravintoloita, baareja ja kahviloita, joista on upea merinäköala. Täällä on myös mainiot ostosmahdollisuudet. Valitse itse, teetkö ostoksia pienillä ahtailla kujilla vai kansainvälisten muotitalojen myymälöissä.

Rauhallisia uimalahtia

Mellieha Bayssa on hieno ranta auringonottoa ja uimista varten. Se on saaren paras ja lapsiystävällisin. Olemme valinneet hyvän hotellin hieman korkeammalta Melliehan kylästä. Bugibban ja Quawran kylät sijaitsevat St. Paulin lahden rannalla. Maltalaiset itse viettävät lomaansa siellä. Tässä lomakohteessa on hieman rauhallisempaa, mutta siellä on kohtuullisesti ilta- ja huvielämää. Pääset kaikista kohteista helposti paikallisbusseilla Maltan parhaille rannoille. Naapurisaarella Gozolla vieraileminen on hieno kokemus. Sinne on lyhyt lauttamatka. Nähtävää ja koettavaa on paljon. Malta-matkaan kannattaa yhdistää muutama yöpyminen Gozolla.

Ui delfiinien kanssa

Mediterraneo Marina Parkissa kannattaa käydä. Siellä on hienoja delfiini-, merileijona- ja papukaijanäytöksiä. Varaa etukäteen mahdollisuus uida delfiinin kanssa. Puistossa on erillinen hieno vesipuisto. Paikalliset edustajamme järjestävät monia mukavia retkiä, jotka varataan ja maksetaan paikan päällä.

Matkakohde vuoden ympäri

Malta on suunnilleen samalla leveysasteella kuin Malaga, joten siellä vallitsee leuto ilmasto vuoden ympäri. Kylmimpinä kuukausina eli joulu- ja tammikuussa lämpötila ei laske alle 10 asteen. Lämpötila on tuolloin tavallisesti 15 astetta ja nousee helposti 18-20 asteeseen. Tuolloin kannattaa lähteä Pohjolan talvea pakoon nauttimaan runsaasti nähtävyyksiä sisältävästä saaresta. Sembo tarjoaa edullista majoitusta ja hyvät alennukset pitkään oleskeleville.

Malta kartta

Lento & hotelli

Hotelliehdotukset

Suositut majoitukset

Suositut alueet

Suunnittele matkasi AI-Amelian kanssa