1 / 15

Matkat kohteeseen Lombardia

Tässä Italian osassa maisemat ovat kauniita ja monipuolisia. Täällä on idyllistä ja laaja kulinaarinen tarjonta. Jokaisella uudelle alueella odottaa uusia mielenkiintoisia elämyksiä.

Tietoa kaupungista Lombardia, alue Italia

Alpit. Vehreitä kukkuloita, karuja kesälläkin lumipeitteisiä vuorenhuippuja ja satumaisia järviä. Tämä on oikea valinta matkakohteeksi, jos haluat viettää aktiivilomaa. Valinnanvaraa on runsaasti. Voit vaeltaa hoidettuja reittejä pitkin, kävellä metsässä, ratsastaa, pyöräillä ja kiipeillä vuorilla. Tänne pääsee hyviä teitä pitkin vaikka moottoripyörällä.

Piemonte. Tällä maailmankuululla alueella viini- ja riisiviljelykset, kastanja- ja hasselpähkinäpuut sekä Astin ja Cuneon kaltaiset maalaukselliset kaupungit täplittävät kumpuilevaa maisemaa. Täällä tuotetaankin tunnettuja viinejä, kuten Barolo, Barbaresco Asti, mutta lisäksi nutella ja avorio-riisi ovat täältä kotoisin. Täällä kasvaa runsaasti tryffeleitä. Syksyisin järjestetään useita tryffelijuhlia. Lyhyesti sanottuna Piemontessa syöt ja juot hyvin.

Lombardia. Tämä maan rikkaimpien joukkoon kuuluva alue sijaitsee Alppien ja Po-joen tasangon välissä. Lombardia rajoittuu esimerkiksi Sveitsiin. Gardajärvi on alueen suurin järvi. Muita tunnettuja järviä ovat Lago di Como ja Lago di Maggiore. Monet maan tärkeimmistä laskettelupaikkakunnista sijaitsevat Lombardiassa, kuten Livigno, Bormio ja Tonale. Täällä on monia mielenkiintoisia kaupunkeja. Monzaa ei kannata jättää väliin, jos Formula 1 kiinnostaa. Gardajärvi esitellään erikseen.

Lago Maggiore. Järven ympärillä on useita viehättäviä pikkupaikkakuntia, joista Stresa ja Locarno ovat ehkä tunnetuimmat. Ravintoloita ja ulkoterasseja on runsaasti. Ostosmahdollisuudet ovat hämmästyttävän hyvät. Tietyt hotellimme sijaitsevat järven rannalla ja muut hieman kauempana siitä, kuten Verbania.

Lago di Como. Monilla Hollywood-tähdillä on talo täällä, mikä on helppo ymmärtää. Järven ympärillä hienoilla paikoilla sijaitsee kauniita kaupunkeja, kyliä, patriisihuviloita ja upeita puutarhoja. Milanoon on vain lyhyt matka.

Friuli Venezia Giulia, jonka tunnusmerkkejä ovat Udine ja Trieste, rajoittuu Sloveniaan. Kaunis maisema ja koskematonta luontoa sekä sisämaassa että rannikolla. Lignano ja Grado ovat suosittuja matkakohteita.

Veneto sijaitsee Alppien ja Adrianmeren välissä. Kaunis luonto, pitkiä rantoja, useita kulttuurikaupunkeja, herkullista ruokaa ja laadukkaita viinejä. Voit nauttia kauniista arkkitehtuurista monissa kaupungeissa. Venetsia on alueen suosikki, mutta muissakin pienissä ja suurissa kaupungeissa kannattaa vierailla, kuten Padovassa, Trevisossa, Veronassa ja Vicenzassa. Venetsia ja Adrianmeren rannikko esitellään erikseen. Tällä alueella voi viettää aktiivilomaa. Jos haluat pyöräillä, lähde Brentajoen varrelle. Se kiemurtelee kauniin maiseman läpi. Vastaan tulee upeita venetsialaisia huviloita.

Rantalomakohteet esitellään erikseen Adrianmeren rannikosta ja Italian Rivierasta kertovassa osassa.

Hyvä tietää ennen matkaasi Italiassa on otettu käyttöön turistivero. Se maksetaan paikan päällä, mutta sitä ei peritä kaikilla paikkakunnilla. Gardajärvi esitellään erikseen.

Lombardia kartta

Suunnittele matkasi AI-Amelian kanssa