Matkakohteet » Ranska » Languedoc-Roussillon
Languedoc-Roussillon

Languedoc-Roussillon

Taivaan täydeltä aurinkoa ja ihania uima-rantoja

Etsi ja varaa matka.

search

Languedoc-Roussillon

Languedoc ja Roussillon ovat aurinkoisia, mereen rajoittuvia maakuntia Rhône-joen ja Espanjan rajan välillä. Alueella on kymmeniä kilometrejä pitkiä, hienohiekkaisia rantoja.

Kuivat kesät ja 300 aurinkoista päivää vuodessa ovat tehneet alueesta Ranskan suurimman viinintuottajan. Viime vuosina siitä on tullut myös nopeasti kasvava turistialue. Uimakausi kestää toukokuun lopusta syyskuun loppuun. Rannikkokaistaleella on sadoittain moderneja ja hyvin varusteltuja majoituskohteita. Monet sijaitsevat huippupaikalla hiekkadyynien äärellä, vanhojen, viehättävien kalastajakylien yhteydessä.

Osteripuistoja ja viinitiloja

Etang du Thau -järven rannalla sijaitsevat Mèze ja Bouzigues ovat Ranskan suurimpia osterinviljelykeskuksia. Alueen osterinviljelijät tuottavat tuhansittain ostereita ja simpukoita vuosittain. Languedoc-Roussillonin viinit saavuttavat yhä enemmän kansainvälistä menestystä. Alueella tuotetaan etenkin vahvoja viinejä, jotka ovat usein korkeatasoisia, mutta huomattavasti halvempia kuin tunnetummat Bourgognen ja Bordeaux'n viinit. Alueen tunnetuimmat viinipaikkakunnat ovat Corbières, Minervois ja Fitou. Rivesaltesin alueella tuotetaan makeaa, ns. Muskat-viiniä, joka sopii erinomaisesti aperitiiviksi.

Tuhansia vuosia vanhoja kyliä – retkikohteita maaseudulla

Nézignan l’Évêque, Poussan, Tourbes, Alignan du Vent, Margon..lista "ympyräkylistä" on pitkä. Nämä pienet, tuhansia vuosia vanhat kylät sijaitsevat pienillä kukkuloilla eri puolilla Sètestä ja Agdesta itään päin sijaitsevaa metsätöntä, tasaista aluetta. Niitä kutsutaan ympyräkyliksi niiden katuverkoston tai pikemminkin kujien takia, jotka kulkevat kehinä kylän keskuksen, usein linnan, ympärillä. Näissä kylissä käveleminen on kuin labyrintissä kulkemista. Kujat johtavat kiehtovalle, pienelle torille. Torilla on kylän ravintola, josta päivän annoksen saa muutamalla eurolla talon viinin ja jälkiruokajuuston kera.

Lue lisää

Piilota

Näytä kartta